Mi smo za les

Na strani je trenutno 278 gostov in nobenega člana .

Mednarodni projekt božičnih okraskov
Naša šola se je prijavila k mednarodnemu projektu z naslovom: "Izmenjava božičnih okraskov", v katerem sodeluje 143 šol iz 21 različnih držav. V naši skupini je prijavljenih 37 šol, vključno z našo, Lesarsko šolo Maribor.

Do konca novembra 2010, moramo izdelati božične okraske, s katerimi bomo predstavili našo državo ali regijo in pripraviti spremno gradivo. V njem bodo informacije o naši državi, naši šoli, božičnih običajih in navadah, jedeh, ki so značilne za ta praznični čas, voščilo za božič v slovenskem jeziku ipd. Pakete z božičnimi okraski bomo posredovali 36 prijavljenim šolam širom Evropske unije.
Aktivnosti v okviru omenjenega projekta so v polnem teku. Profesorici Petra Urlep in Darja Krecenbaher pripravljata v sodelovanju z dijaki izvirne božične okraske, ki bodo odsevali značilnosti Slovenije. Dijaki 3.A razreda v okviru predmeta Trženje s profesorico Majo Čebulj "trži" (beri: prosijo) za tipične slovenske rokodelske izdelke s pomočjo "prodajnega" pisma, ki so bila poslana obrtnikom, ki se ukvarjajo z zelo značilnimi slovenskimi rokodelskimi dejavnostmi: lončarjem, izdelovalcem izdelkov iz slame in lecta. Njihove pridobljene izdelke bomo oblikovali v božični okrasek.
Vsi sodelujoči vas vabimo k sodelovanju.