Mi smo za les

Na strani je trenutno 199 gostov in nobenega člana .

KROŽKI

V preteklem šolskem letu je kar nekaj krožkov in drugih dejavnosti uspešno delovalo. Letos pričakujemo še boljši odziv s strani dijakov za obisk raznih dejavnosti. Želimo si, da bi pobude za krožke prišle tudi iz dijaških vrst. Ideje povejte razredniku ali razredničarki ali pa jih izpostavite na sestankih dijaške skupnosti.

REZBARSKI KROŽEK
Mentor: g. Tomaž JAVORNIK

Poteka v prostorih šolske delavnice dvakrat mesečno, takoj po pouku. Izvajal se bo v okviru izbirnih vsebin – prosta izbira.
Pohiti s prijavo, saj lahko skupina šteje le 12 dijakov. Potrebna oprema: delovna obleka in svinčnik.

INTARZIJSKI KROŽEK
Mentor: Branko VEILGUNI, inž. les.

Izvajal se bo v šolskih delavnicah v okviru izbirnih vsebin – prosta izbira in bo trajal 40 ur. Zaradi prostorske omejitve je v skupini lahko le 15 dijakov. Vsak potrebuje delovno obleko, svinčnik, meter in nož za intarzije. Prijavi se čim prej, zanimivo in koristno bo zate.

CNC KROŽEK
Mentor: Marjan PRELOG, univ. dipl. inž. les.

Poglobljeno boš spoznal področje CNC-tehnologije, še posebej CNC-stroj v šolski delavnici v povezavi z razpoložljivo licenčno programsko opremo AutoCAD in MegaCAD MegaTischlerPro.

MATEMATIČNI KROŽEK
Mentor: Iztok PRAČEK, dipl. inž. str.  

 

Omogočil ti bo poglabljati znanje matematike. Morda boš v sebi odkril pravega matematičnega genija. Pripravljali se boste tudi na matematična tekmovanja.

FACEBOOK STRAN LESAR S SRCEM IN HRBTENICO
Mentorica: Maja ČEBULJ, prof. ped. in soc.

FB-stran urejajo dijakinje in dijaki:  Leila Bešić, Ana Božnik, obe 2. A, Klemen Knuplež, 3. A, Denis Selčan in Tadej Knez, oba 3. A.

Vabimo te k obiskovanju naše strani z mnogimi zanimivostmi in informacijami iz dela in življenja naše šole ter zanimivostmi s področja lesarstva. Všečkaj našo šolsko FB stran in pripelji še svoje prijatelje. Naj vidijo, kaj delamo na naši šoli. Na e-naslov:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

nam lahko pošlješ svoje prispevke. Z veseljem jih bomo objavili.Naš slogan: Lesarska šola Maribor je dejansko kul!


PODJETNIŠKI KROŽEk
Organizator: Ustvarjalnik, pospeševalnik mladinskega podjetništva
Izvajalec: zunanji mentor, mlad podjetnik

V mesecu septembru je bila izvedena motivacijska delavnica za podjetniški krožek. H krožku se je prijavilo okoli 20 dijakov. Šest se jih je v mesecu oktobru udeležilo dvodnevnega podjetniškega BootCampa v Rakičanu.Podjetniški krožek bo vodil zunanji mentor, z delovanjem pa bo pričel v mesecu novembru. Tedensko se bosta izvajali 2 uri na naši šoli.


ŠOLSKI RADIO
Mentorica: Petra URLEP, univ. dipl. inž. les.

Pripravlja šolske radijske oddaje in v glavnem odmoru skrbi za prijetno glasbeno vzdušje. Iščemo nove sodelavce in te vabimo k sodelovanju. Sodelovanje pri šolskem radiu se bo priznalo pri OIV – prosta izbira.

PRIPRAVA RAZSTAV

V našem razstavišču Pod stopnicami pripravljamo vsakih štirinajst dni novo razstavo. Tudi pri tem bomo veseli tvojih predlogov in sodelovanja.


ČEBELARSKI KROŽEK
Mentor: Gorazd POTISK, univ. dipl. inž. les.
Strokovni vodja: Žiga Grm, študent  

Tudi v letošnjem šolskem letu bo deloval čebelarski krožek z desetimi člani, med katerimi je pet izkušenih čebelarjev. Sestanki bodo vsak drugi četrtek ob 14.30 v učilnici 5. Število čebeljih družin nameravamo povečati z dveh na štiri. Za vsako družino bosta zadolžena dva izkušena dijaka: izkušen čebelar in novinec. Nad vsem bosta bedela mentor in strokovni vodja. Vsi ostali se veselimo zaključne prireditve v avli šole, s predstavitvijo