Zanimiva izkušnjo so pridobili študenti s sodelovanjem na konferenci "Forum of Ideas" v Litvi, ki  je potekala 22. aprila 2021 v virtualni obliki.

Sodelovali so študenti 1. in 2. letnika v programu Oblikovanje materialov: Rok Bezjak, Hana Kuntić, Viktorija Küplen, Julija Čerček, Brano Martinovič, Katja Kaučič. Mentor Vlasta Čobal Sedmak. 

 

oblikovanje hk s

Figure 1: Model

Author: Hana Kuntić

Oblikovanje predmeta - sklede ali kompleta soli in popra. Podana izhodišča so bila kvadrat in krog ali kocka in krogla. Geometrijske oblike, ki predstavljajo kontrast med ostrimi in okroglimi, anorganskimi in organskimi, smo združili v eno obliko in izdelek naredili tudi v obliki modela.

oblikovanje VK1s

Razmerje predmeta in ozadja. Predmet je zunanji obris v perspektivi narisanega predmeta.  Več predmetov enake velikosti smo izrezali in postavili na bel kvadratni format, da se tvori kompozicija. Pri postavitvi sta predmet in ozadje v enakem razmerju, posebna pozornost pa je namenjena ozadju, ki glede na postavljene predmete tvori nove oblike. 

oblikovanje JCs

 

oblikovanje BMs

 

Barva.  Barve so vklučene na način, ki še poudarjajo kompozicijo.  Sestava vsebuje vse vrste barvnih kontrastov, kot so: barva proti barvi, svetlo-temno, toplo-hladno, komplementarno, sočasno, kvalitativno in kvantitativno kontrastno. 

KatjaK

Tipografija.  Glede na značaj izdelka ali pomen besede smo izbrali pisavo in poiskali vir izvora in značilne značilnosti oblikovanja. 
 ViktorijaK2

Logotip. Osnova so ali začetnice imena. Osnova je gradbeno omrežje, zasnovano v zlatem rezu. Ko je bila ideja zasnovana, smo nadaljnji razvoj prenesli v računalnik in grafično obdelali.